Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

 • Ambicioznost

  ponazarja zdravo ambicijo mladih ljudi biti uspešni v delu, ki ga opravljamo

 • Iskrenost

  naš namen je iskren pristop do stranke, pri delu uporabljamo odprte karte, ponujamo iskrene prodajne odnose ter storitve in proizvode za katere so stranke pripravljene nameniti svoja sredstva; čisti računi - dobri prijatelji

 • Razvoj

  stremimo k odličnosti ter stalnemu pridobivanju informacij in znanja s prizadevanjem za človeku prijazen napredek

 • Aktivnost

  se odraža skozi odzivnost, delavnost, učinkovitost in povezovalnost vseh akterjev s ciljem najkvalitetnejše opraviti svoje poslanstvo

 • Bistrost

  sposobnost uspešnega prilagajanja različnim situacijam in hitrega reševanja vprašanj

 • Etičnost

  sledenje visokim etičnim standardom

 • Lojalnost

  povezanost in predanost med podjetjem, zaposlenimi in strankami

 • Afirmacija

  zavedamo se pomena uveljavitve in potrditve strokovnosti za naše stranke, zato zahtevamo, potrjujemo in sodelujemo s preverjenimi proizvajalci, dobavitelji, monterji, projektanti in izvajamo redno interno strokovno izobraževanje

Zakaj Daikin?

O podjetju

Daikin je svetovno priznan proizvajalec z 90-letnimi izkušnjami na področju proizvodnje visoko kakovostne opreme za klimatizacijo zraka za industrijsko, komercialno in stanovanjsko uporabo ter že 55 let vodilni v tehnologiji toplotnih črpalk. S konstantnim vlaganjem v razvoj znanja in tehnologije, je postal vodilni inovator in ponudnik naprednih, visoko kvalitetnih in okolju prijaznih izdelkov na področju klimatizacije zraka.

Okoljska osveščenost

Skrb za okolje je skozi celoten proizvodni in življenjski cikel enot neločljivo povezana z vizijo podjetja Daikin. Daikin je bil prvi evropski proizvajalec za klimatizacijo zraka, ki je pridobil okoljski certifikat ISO14001. Politika popolne odprave odpadkov, ki jo Daikin uspešno izvaja, zagotavlja, da je mogoče številne izdelke reciklirati, ponovno uporabiti ali obnoviti. Daikin je tako kot prvi proizvajalec toplotnih črpalk leta 2009 prejel znak »eco-flower« za izjemno okoljsko uspešnost njihovih produktov ter storitev.

Kvaliteta izdelkov in storitev

Najbolj prodajani toplotni črpalki zrak-voda v Sloveniji in EU, Daikin Althermi, zaupa vsako leto več monterjev in končnih strank. Zanesljivost, kvaliteta, moderen videz, dostopnost, preprostost za uporabo in vrhunska poprodajna podpora so tiste odlike, katere kupci prepoznajo v proizvodih vodilnega podjetja na trgu toplotnih črpalk. S široko paleto ponudbe se v Daikinu prilagajajo še tako zahtevnemu kupcu in objektu, tako na področju toplotnih črpalk kot klimatskih naprav.

 

Zapri

Novice

23 Mar

Spoštovani!

Zaradi izrednega povpraševanja po novi toplotni črpalki Daikin Altherma 3, je 100 klimatskih naprav iz prodajne akcije PRVA STOTKA pošlo v nekaj dneh. Zato smo pripravili novo prodajno akcijo KLIC POMLADI, s katero smo ceno klimatske naprave serije FTXB35C/RXB35C ob nakupu ogrealne toplotne črpalke znižali na 199,29.-€! Prodajna akcija bo trajala do 13.4.2018, zato pohitite!

Več o tej prodajni akciji KLIC POMLADI v splošnih pogojih:

http://docdro.id/V88VYQS

12 Mar

Spoštovani!

Tudi letošnjo pomlad na Vas čaka super prodajna akcija! Prvim sto kupcem split toplotne črpalke zrak-voda Daikin Altherma ter klimatske naprave FTXB35C / RXB35C med 13.3.18 ter 31.3.18 v Sloveniji, podarimo klimatsko napravo FTXB35C / RXB35C !

Pohitite in rezervirajte svojo ogrevalno napravo čim prej.

Splošni pogoji prodajne akcije:
http://docdro.id/U7JVAlH

6 Mar

Spoštovani,

S 13. marcem se prične sejem DOM v Ljubljani in tudi letos bomo mi tam! Poiščite nas v hali B2, kjer Vam bomo predstavili ogromno novosti prodajnega leta 2018/19.

Vabljeni!

 

 

Kdaj izbrati toplotno črpalko?

Se želite udobno ogrevati brez dodatnega dela? Ste prijazno naravnani do okolja? Želite pametno izkoristiti prostor (nobene kurilnice ali skladiščenja drv)? Želite prihraniti pri stroških ogrevanja?

Daikin je razvil štiri modele toplotnih črpalk. Dva modela od štirih predstavljajo nizkotemperaturni toplotni črpalki zrak-voda ter zemlja-voda, ki segrejeta vodo do 55°C in sta primerni za novogradnje ter za vse objekte, kjer so nameščeni nizkotemperaturni ogrevalni sistemi (talno gretje, konvektorji, nizkotemperaturni radiatorji). Ostala dva modela toplotnih črpalk pa sta hibridna toplotna črpalka, katera deluje v kombinaciji nizkotemperaturne toplotne črpalke in visoko učinkovitega plinskega kotla ter visokotemperaturna toplotna črpalka ki ima zaporedno vezana dva kompresorja in dve različni hladilni sredstvi, zaradi katerih lahko ta model dvigne temperaturo vode celo do 80°C.

Daikin toplotne črpalke so invertersko krmiljene, kar pomeni, da nepretrgoma prilagajajo delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju. Temperature prostorov so zato optimalno vzdrževane, ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru. Takšno invertersko delovanje omogoča večje prihranke pri porabi energije ter uporabniku nudi popolno toplotno udobje. Te črpalke so kompaktnih oblik in enostavne za vgradnjo. Uporabniku se prilagajajo s širokim naborom različnih moči in velikosti rezervoarjev za sanitarno vodo, z enostavnim uporabniškim krmilnikom v slovenskem jeziku in z možnostjo priklopa tako na različne ogrevalne sisteme, kot tudi na sončne kolektorje.

Daikin zelo veliko pozornosti posveča ohranjanju in izboljševanju okolja v katerem živimo. Zato ne preseneča, da je njihova toplotna črpalka Daikin Altherma kot prva toplotna črpalka prejela evropsko oznako Eco-label. Izdelki in storitve, ki nosijo to oznako, imajo potrdilo, da ustrezajo številnim okoljskim merilom, ki jih predpisuje EU. Tako je bila Daikin Altherma pregledana s strani neodvisnega inštituta, ki je pri svoji oceni upošteval informacije pridobljene o: učinkovitosti pri ogrevanju in hlajenju, višini potencialnega globalnega segrevanja, hrupnosti, odsotnosti nevarnih snovi (RoHS), usposabljanju zaposlenih, razpoložljivi tehnični dokumentacij in o razpoložljivih rezervnih delih. Končna ocena je pokazala, da imajo toplotne črpalke Daikin Altherma višjo energetsko učinkovitost in manjši vpliv na globalno segrevanje kot toplotne črpalke drugih proizvajalcev v svojem razredu.

Danes je Daikin, z več kot 50 letnimi izkušnjami v tehnologiji toplotnih črpalk, vodilni na poti k bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje toplotnega udobja čez vse leto. Odločitev za Daikinovo toplotno črpalko je tako prava rešitev za vaš družinski proračun, kot tudi za okolje.

Zapri

Daikin sklad

Ob nakupu in vgradnji visokotemperaturnega sistema s toplotno črpalko zrak-voda Daikin Altherma, namenjenega prenovi obstoječega ogrevalnega sistema v stanovanjski hiši, fizična oseba kot končni uporabnik sistema prejme DAIKIN spodbudo v vrednosti 1000,00 € z DDV. Kontaktirajte nas.

Idealne za prenove

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma predstavlja alternativo obstoječim visokotemperaturnim generatorjem toplote, npr. pečem na biomaso, kurilno olje ali plin, saj lahko segreje vodo do 80°C za potrebe ogrevanja z radiatorji in za uporabo tople vode v gospodinjstvu.

Glede na veljavne predpise, se postavitev toplotne črpalke za ogrevanje stanovanjske hiše šteje med investicijsko vzdrževalna dela, za katera ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Je idealna rešitev za prenove, saj lahko v celoti zamenja obstoječi sistem ogrevanja ter priprave tople sanitarne vode in se poveže na že obstoječo napeljavo.

Preprosto upravljanje

Uporabniški vmesnik omogoča enostavno krmiljenje črpalke in nadzira visokotemperaturni sistem ogrevanja na tri načine:

 • s fiksno nastavitvijo temperature izhodne vode;
 • s plavajočo nastavitveno točko v odvisnosti od vremena, ki spreminja temperaturo izhodne vode glede na temperaturo zunanje okolice ali
 • s temperaturnim tipalom, s katerim lahko črpalka določa idealno temperaturo izhodne vode za vzdrževanje nastavljene temperature prostora z minimalno porabo energije.

Uporabniški vmesnik omogoča tudi številne druge funkcije, med katerimi so: način počitniškega delovanja, tedenski časovnik, funkcija razkuževanja, način udobja in zmanjšanega delovanja, tihi način, način gretja gospodinjske vode itd.

Energijsko učinkovita in okolju prijazna

Daikin Altherma Je ločen – split sistem, sestavljen iz ene notranje in ene zunanje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko hladilnega sredstva (R-410A) prenaša v notranjo enoto. Notranja enota s pomočjo drugega hladilnega sredstva (R-134A) prejeti toploti še dodatno zviša temperaturo in tako omogoča temperaturo izhodne vode do 80°C. Visokotemperaturni sistem uporablja samo termodinamično energijo za dviganje temperature vode brez uporabe dodatnega električnega grelnika. Invertersko krmiljenje nepretrgoma prilagaja delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju – temperatura je optimalno vzdrževana ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru itd. Toplotna črpalka zaradi svojega načina delovanja, pridobi 2/3 uporabne toplote iz obnovljivega in brezplačnega vira ter s pomočjo inverterskega krmiljenja ogreva do 3-krat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv.

Priklop na sončne zbiralnike

Sonce nam daje na leto v povprečju do 75% energije, ki jo potrebujemo za segrevanje gospodinjske tople vode do želene temperature. Zaradi tega je Daikin oblikoval toplotne črpalke Daikin Altherma na tak način, da se lahko priklopijo na sončne zbiralnike in tako še dodatno izkoriščajo obnovljive vire energije. Za izvedbo sončnega priklopa je potreben Daikinov rezervoar za sanitarno toplo vodo (EKHWP) v velikost 300L ali 500L.

Prilagajanje potrebam uporabnika

Visoko temperaturna črpalka Daikin Altherma je na voljo z zmogljivostmi 11kW, 14kW in 16kW (ob zahtevani večji zmogljivosti lahko tudi do 40kW) notranjih in zunanjih enot. Rezervoarja za gospodinjsko toplo vodo sta velikosti 200L in 260L, v primeru da želimo priklopiti tudi sončne zbiralnike pa velikosti 300L in 500L. Za popolno prilagajanje najrazličnejšim potrebam uporabnikov pa je mogoča tudi vzporedna vezava toplotne črpalke z ostalimi že obstoječimi sistemi ogrevanja (ELKO, plin).

Kdaj izbrati toplotno črpalko?

Se želite udobno ogrevati brez dodatnega dela? Ste prijazno naravnani do okolja? Želite pametno izkoristiti prostor (nobene kurilnice ali skladiščenja drv)? Želite prihraniti pri stroških ogrevanja?

Daikin je razvil štiri modele toplotnih črpalk. Dva modela od štirih predstavljajo nizkotemperaturni toplotni črpalki zrak-voda ter zemlja-voda, ki segrejeta vodo do 55°C in sta primerni za novogradnje ter za vse objekte, kjer so nameščeni nizkotemperaturni ogrevalni sistemi (talno gretje, konvektorji, nizkotemperaturni radiatorji). Ostala dva modela toplotnih črpalk pa sta hibridna toplotna črpalka, katera deluje v kombinaciji nizkotemperaturne toplotne črpalke in visoko učinkovitega plinskega kotla ter visokotemperaturna toplotna črpalka ki ima zaporedno vezana dva kompresorja in dve različni hladilni sredstvi, zaradi katerih lahko ta model dvigne temperaturo vode celo do 80°C.

Daikin toplotne črpalke so invertersko krmiljene, kar pomeni, da nepretrgoma prilagajajo delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju. Temperature prostorov so zato optimalno vzdrževane, ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru. Takšno invertersko delovanje omogoča večje prihranke pri porabi energije ter uporabniku nudi popolno toplotno udobje. Te črpalke so kompaktnih oblik in enostavne za vgradnjo. Uporabniku se prilagajajo s širokim naborom različnih moči in velikosti rezervoarjev za sanitarno vodo, z enostavnim uporabniškim krmilnikom v slovenskem jeziku in z možnostjo priklopa tako na različne ogrevalne sisteme, kot tudi na sončne kolektorje.

Daikin zelo veliko pozornosti posveča ohranjanju in izboljševanju okolja v katerem živimo. Zato ne preseneča, da je njihova toplotna črpalka Daikin Altherma kot prva toplotna črpalka prejela evropsko oznako Eco-label. Izdelki in storitve, ki nosijo to oznako, imajo potrdilo, da ustrezajo številnim okoljskim merilom, ki jih predpisuje EU. Tako je bila Daikin Altherma pregledana s strani neodvisnega inštituta, ki je pri svoji oceni upošteval informacije pridobljene o: učinkovitosti pri ogrevanju in hlajenju, višini potencialnega globalnega segrevanja, hrupnosti, odsotnosti nevarnih snovi (RoHS), usposabljanju zaposlenih, razpoložljivi tehnični dokumentacij in o razpoložljivih rezervnih delih. Končna ocena je pokazala, da imajo toplotne črpalke Daikin Altherma višjo energetsko učinkovitost in manjši vpliv na globalno segrevanje kot toplotne črpalke drugih proizvajalcev v svojem razredu.

Danes je Daikin, z več kot 50 letnimi izkušnjami v tehnologiji toplotnih črpalk, vodilni na poti k bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje toplotnega udobja čez vse leto. Odločitev za Daikinovo toplotno črpalko je tako prava rešitev za vaš družinski proračun, kot tudi za okolje.

Zapri

Popolno ogrevanje za novogradnje

Rabo energije v novih stavbah in njenih rekonstrukcijah ureja Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah. Ta pravilnik določa, da projektna temperatura ogrevalnega sistema v novih stavbah ne sme biti višja od 55°C, medtem ko je za pripravo tople gospodinjske vode dovoljena najvišja temperatura do 70°C. Energijsko učinkovitost ogrevalnega sistema se zagotavlja z izborom energijsko učinkovitih generatorjev toplote, načrtovanja in izvedbe energijsko učinkovitega cevnega razvoda, izbora nizke projektne temperature ogrevalnega sistema in njegovega uravnoteženja ter regulacije temperature zraka v stavbi, njenem posameznem delu ali prostoru.

Nizkotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma je optimalno načrtovana in izdelana za izpolnjevanje potreb po učinkovitosti, udobju in namembnosti novo zgrajenih hiš. Operativno območje toplotne črpalke je do temperature izstopne vode 55°C, kar omogoča priključitev na vse vrste nizkotemperaturnih oddajnikov toplote:

 • Talno, stensko, stropno ogrevanje s kopalniškim ploskovnim radiatorjem (od 25°C do 35°C).
 • Ventilatorski konvektorji (od 35°C do 45°C).
 • Nizkotemperaturni radiatorji (od 40°C do 55°C).

Nizkotemperaturna Daikin Altherma nudi tudi popolno rešitev za energijsko zelo varčne hiše z dodatno razširjeno ponudbo izdelka – velikost 4kW.

Enostavno krmiljenje

Upravljanje, zagon in servisiranje naprave je preko enostavnega uporabniškega vmesnika zelo preprosto. Monterja čarovnik za hitro namestitev vodi skozi sam postopek ter sproti preverja pravilnost nastavljenih parametrov. Če se pojavi napaka med samim obratovanjem naprave, vodijo besedilna sporočila uporabnika do pravilnega ukrepanja za njeno odpravo. V pomoč je vsekakor tudi slovenski jezik, ki ga monter lahko namesti na uporabniški vmesnik. Uporabniški vmesnik je lahko nameščen na dva načina:

 • na sami notranji enoti, kar omogoča hiter in enostaven dostop do podatkov o delovanju in nastavitvah enote;
 • ali ločeno od notranje enote (npr. v dnevni sobi), kjer deluje kot sobni termostat z bolj naprednimi funkcijami, zato zagotavlja bolj stabilne sobne temperature, povečano učinkovitost in daljšo delovno dobo.

Uporabniški vmesnik na velikem grafičnem zaslonu lahko prikazuje več različnih informacij, kot so na primer prikaz sobne temperature, poraba energije, proizvedena toplota, način delovanja enote in še veliko več.

Energijsko učinkovita in okolju prijazna

Je ločen – split sistem sestavljen iz ene notranje in ene zunanje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko hladilne napeljave prenaša v notranjo enoto. Ta toplota se uporablja za ogrevanje vašega doma. Toplotna črpalka zaradi svojega načina delovanja, pridobi tudi do 80% uporabne toplote iz obnovljivega in brezplačnega vira ter s pomočjo inverterskega krmiljenja ogreva do 5-krat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv.

Poleg varčnosti to toplotno črpalko odlikujejo tudi zelo nizki izpusti CO2, zato z njeno uporabo prispevamo k varovanju in izboljšanju okolja. Dokaz temu, je Daikin, kot prvi med proizvajalci toplotnih črpalk, prejel za svoje toplotne črpalke okoljski znak Eco-label.

Lažja in hitrejša vgradnja

Z novim modelom talne notranje enote z integriranim rezervoarjem za sanitarno vodo je Daikin naredil velik korak v smeri lažje in hitrejše vgradnje naprave. Zaradi združitve dveh enot v eno je potreben manjši prostor za vgradnjo kot sicer, poleg tega pa so tudi že vse hidravlične komponente (obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, tropotni ventil, itd.) tovarniško povezane znotraj ohišja. Tako je monterju potrebno povezati samo priključke za vodo in hladilno sredstvo, ki se nahajajo na vrhu enote.

Proces vgradnje in zagona črpalke je še dodatno olajšan zaradi izboljšanega uporabniškega vmesnika, s pomočjo katerega lahko monter predhodno pripravi osnovne nastavitve toplotne črpalke že na svojem računalniku, ki jih nato enostavno prenese na notranjo enoto.

Širok izbor kapacitet toplotnih črpalk in rezervoarjev za sanitarno vodo

Nizkotemperaturna toplotna črpalka je na voljo z zmogljivostmi 4kW, 6kW, 8kW, 11kW, 14kW ter 16kW. Daikin ponuja 2 različni možnosti izbora notranje enote…ena je notranja enota, ki se jo vgradi na steno in na katero lahko posebej priključimo rezervoar za sanitarno vodo v velikosti 150L, 200L ali 300L, druga pa je samostoječa notranja enota, ki ima že integriran rezervoar za sanitarno vodo v velikosti 180L ali 260L. Prednost samostoječe enote je tako manjša poraba prostora ter enostavnejša, hitrejša in posledično cenejša vgradnja. Če bi kupec želel ogrevati sanitarno vodo s pomočjo sončnih zbiralnikov ima seveda Daikin tudi za to pripravljeno rešitev.

Kako deluje toplotna črpalka Daikin Altherma

Toplotne črpalke Daikin Altherma so namenjene ogrevanju in hlajenju prostorov ter pripravi tople sanitarne vode. Za njihovo delovanje je potreben vir toplote, ki ga v veliki večini zajamejo iz okolja, manjši del pa pridobijo z vnosom električne energije.

Delovanje toplotne črpalke je odvisno od vira toplote (zemlja, zrak ali voda), zato je pri Daikinovih toplotnih črpalkah (sistem zrak-voda) delovanje odvisno od temperature zraka. Ventilator na zunanji enoti usmerja pretok zunanjega zraku na uparjalnik, kjer toplotna energija zunanjega zraku ogreje hladilno sredstvo, katero kroži po zaprtem krogotoku med zunanjo in notranjo enoto, na temperaturo, pri kateri se le-to upari (tudi pri -25°C). Kompresor nato paro hladilnega sredstva stisne in jo tako dvigne na višji temperaturni nivo. Visoka temperatura pare hladiva v kondenzatorju kondenzira in ogreje vodo ogrevalnega sistema. Za ponovno utekočinjanje hladilnega sredstva poskrbi ekspanzijski ventil, ki mu zniža tlak in posledično tudi temperaturo na začetni nivo. Hladilno sredstvo se nato vrne v uparjalnik in proces se ponovi.

Da lahko toplotna črpalka deluje je potrebna električna energija ter energija zunanjega zraku. Razmerje med vloženo energijo (elektrika) in porabljeno brezplačno obnovljivo energijo iz okolice (zrak) se pri toplotnih črpalkah Daikin Altherma giblje med 1:3 do 1:5, kar pomeni, da iz obnovljivega vira pridobimo okrog 60-80% energije potrebne za ogrevanje objekta in sanitarne vode.

Učinkovitost

Učinkovitost toplotne črpalke se meri z razmerjem med pridobljeno toploto in vloženim električnim delom. Toplotne črpalke Daikin Altherma imajo v povprečju učinkovitost višjo od 300%. To torej pomeni, da toplotna črpalka za vsako porabljeno enoto električne energije proizvede tri ali več enot toplotne energije. To pa je bistveno večja učinkovitost, kot jo nudijo tudi najbolj učinkoviti ogrevalni sistemi na fosilna goriva, kjer je učinkovitost vedno nižja od 100%.

Učinkovitost ogrevanja predstavlja grelno številom – COP (coefficient of performance), učinkovitost hlajenja pa hladilno število – EER (energy effficiency ratio).

V soboto, dne 26.9.2015, so stopile v veljavo zahteve evropske komisije za 1. in 2. sklop (LOT 1 in LOT 2) izdelkov povezanih z energijo (toplotni viri, grelniki vode, kompleti), katerih okoljsko primerna zasnova je regulirana z direktivama 813/2013 (prostorski in kombinirani grelniki) in 814/2013 (grelniki vode in rezervoarji tople sanitarne vode). Ti izdelki predstavljajo pomemben obseg prodaje in trgovanja na evropskem trgu, imajo pomemben vpliv na okolje in predstavljajo pomembno možnost za zmanjšanje vpliva na okolje brez pretiranih stroškov, zato navedena zakonodaja podaja obvezujoče minimalne standarde energijske učinkovitosti. Izdelkov dobavljenih po tem datumu, ki ne bodo zadostili minimalnim predpisanim standardom, ne bo več dovoljeno prodajati. Hkrati začneta veljati tudi direktivi o energijskih nalepkah za navedene izdelke, št. 811/2013 in 812/2013

Več informacij o energetskih oznakah najdete v brošuri, ki jo je pripravilo podjetje Daikin:

https://gallery.mailchimp.com/f92788d3eb519f79185a738bd/files/DACE_Heating_ErP_Booklet_SL_LR_v1.pdf

Popolna rešitev za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode

Uživajte v popolni klimi vašega doma vse dni v letu zahvaljujoč Daikinovim toplotnim črpalkam, saj zagotavljajo takojšnjo toploto pozimi in prijetno svežino poleti. Poleg ogrevanja in hlajenja nudijo Daikinovi sistemi tudi učinkovito rešitev za pripravo sanitarne tople vode direktno s pomočjo toplotne črpalke ali pa s priključitvijo na sončne kolektorje. Stroškovno učinkovite in okolju prijazne toplotne črpalke so torej odličen odgovor na zahteve modernega uporabnika.

Inverter kompresorji

Za razliko od večine proizvajalcev toplotnih črpalk Daikin izdeluje lastne kompresorje. To je zelo pomembno, saj predstavlja kompresor srce toplotne črpalke, ki dviga tlak in temperaturo pari hladiva, da se lahko učinkovito prenaša toploto na ogrevalni sistem.

Daikin je bil vedno vodilni v razvoju tehnologije kompresorjev, zato tudi ne preseneča, da inverter tehnologija razvita s strani Daikina pomeni pravo inovacijo za upravljanje temperature zraka. Princip je preprost: toplotna črpalka prilagaja svojo moč delovanja, da ustreza dejanskim temperaturnim zahtevam – nič več, nič manj. Ta tehnologija nudi dve jasni prednosti:

Udobje

Z inverter tehnologijo je potreben krajši čas, da se naprava zažene, zato je tudi ciljna temperatura hitreje dosežena. Nato naprava konstantno prilagaja svojo moč delovanja, da vzdržuje nastavljeno temperaturo. To preprečuje nihanje temperature v prostoru in povečuje udobno počutje.

Energetsko učinkovitost

Ker inverter nadzoruje in prilagaja moč delovanja naprave dejanskim potrebam po ogrevanju/hlajenju objekta, je prihranek energije v primerjavi s tradicionalnimi on/off sistemi v višini 30%.

Obnovljivi vir energije ogreva vaš dom

Rastoče cene energentov, negotova prihodnost gospodarstva ter večja skrb za okolje kot kadarkoli prej…to so dejavniki, ki govorijo v prid uporabi toplotne črpalke Daikin Altherma. Za pridobivanje toplote izrablja ta črpalka brezplačno energijo iz zraka, zato je idealna za ogrevanje stanovanjskih objektov. Njena napredna tehnologija nudi idealno toplino in popolno udobje skozi vse leto, tudi ko so zunanje temperature globoko pod ničlo. V primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi toplotna črpalka Daikin Altherma zmanjša stroške ogrevanja ter tudi emisije CO2, zato je koristna za uporabnikov proračun in okolje.

Kdaj izbrati toplotno črpalko?

Se želite udobno ogrevati brez dodatnega dela? Ste prijazno naravnani do okolja? Želite pametno izkoristiti prostor (nobene kurilnice ali skladiščenja drv)? Želite prihraniti pri stroških ogrevanja?

Daikin je razvil štiri modele toplotnih črpalk. Dva modela od štirih predstavljajo nizkotemperaturni toplotni črpalki zrak-voda ter zemlja-voda, ki segrejeta vodo do 55°C in sta primerni za novogradnje ter za vse objekte, kjer so nameščeni nizkotemperaturni ogrevalni sistemi (talno gretje, konvektorji, nizkotemperaturni radiatorji). Ostala dva modela toplotnih črpalk pa sta hibridna toplotna črpalka, katera deluje v kombinaciji nizkotemperaturne toplotne črpalke in visoko učinkovitega plinskega kotla ter visokotemperaturna toplotna črpalka ki ima zaporedno vezana dva kompresorja in dve različni hladilni sredstvi, zaradi katerih lahko ta model dvigne temperaturo vode celo do 80°C.

Daikin toplotne črpalke so invertersko krmiljene, kar pomeni, da nepretrgoma prilagajajo delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju. Temperature prostorov so zato optimalno vzdrževane, ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru. Takšno invertersko delovanje omogoča večje prihranke pri porabi energije ter uporabniku nudi popolno toplotno udobje. Te črpalke so kompaktnih oblik in enostavne za vgradnjo. Uporabniku se prilagajajo s širokim naborom različnih moči in velikosti rezervoarjev za sanitarno vodo, z enostavnim uporabniškim krmilnikom v slovenskem jeziku in z možnostjo priklopa tako na različne ogrevalne sisteme, kot tudi na sončne kolektorje.

Daikin zelo veliko pozornosti posveča ohranjanju in izboljševanju okolja v katerem živimo. Zato ne preseneča, da je njihova toplotna črpalka Daikin Altherma kot prva toplotna črpalka prejela evropsko oznako Eco-label. Izdelki in storitve, ki nosijo to oznako, imajo potrdilo, da ustrezajo številnim okoljskim merilom, ki jih predpisuje EU. Tako je bila Daikin Altherma pregledana s strani neodvisnega inštituta, ki je pri svoji oceni upošteval informacije pridobljene o: učinkovitosti pri ogrevanju in hlajenju, višini potencialnega globalnega segrevanja, hrupnosti, odsotnosti nevarnih snovi (RoHS), usposabljanju zaposlenih, razpoložljivi tehnični dokumentacij in o razpoložljivih rezervnih delih. Končna ocena je pokazala, da imajo toplotne črpalke Daikin Altherma višjo energetsko učinkovitost in manjši vpliv na globalno segrevanje kot toplotne črpalke drugih proizvajalcev v svojem razredu.

Danes je Daikin, z več kot 50 letnimi izkušnjami v tehnologiji toplotnih črpalk, vodilni na poti k bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje toplotnega udobja čez vse leto. Odločitev za Daikinovo toplotno črpalko je tako prava rešitev za vaš družinski proračun, kot tudi za okolje.

Zapri

Idealna za zamenjavo obstoječih plinskih kotlov

Veliko objektov se danes ogreva s plinskimi kotli. Nekateri med njimi celo niso kondenzacijski, kar nakazuje na njhovo neučinkovitost. Veliko objektov ima tudi plinohram z UNP, cena tega energenta pa je zelo visoka. Večina takšnih sistemom je seveda vezana na radiatorje, velikokrat pa se te aplikacije pojavljajo v stanovanjih ali manjših hišah, kjer za veliko notranjo inštalacijo ali morda celo za zalogovnik tople sanitarne vode ni prostora.

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid ponuja pravo rešitev za take primere. Notranja enota je sestavljena iz modula toplotne črpalke in modula plinskega kotla, skupaj pa nista veliko večja od povprečne stenske plinske peči. Tako je potrebnega izredno malo prostora za namestitev. Modul plinskega kotla, ki spada med najučinkovitejše na trgu, ima možnost pripravljanja tople sanitarne vode "na zahtevo". Omogoča pa tudi višje izhodne temperature ogrevalne vode, kar v praksi pomeni, da je možen neposreden priklop na obstoječe radiatorske sisteme. Deluje lahko hkrati z modulom toplotne črpalke ali povsem samostojno. Prav tako je možna menjava ogrevalnega sistema tudi pozimi v manj prijaznih zunanjih pogojih, saj lahko namestimo samo obe notranji enoti - sistem bo torej deloval izključno na plin. Zunanjo enoto toplotne črpalke pa se nato namesti šele ob izboljšanju zunanjih pogojev.

Energijsko učinkovita

Enako kot Daikin Altherma LT, ki tudi služi kot osnova za Altherma Hybrid toplotno črpalko, je to ločen – split sistem, sestavljen iz zunanje enote in notranje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko freonske povezave prenaša v notranjo enoto. Notranjo enoto sestavljata modul toplotne črpalke in modul plinskega kotla. Slednji lahko toploti, proizvedeni s toplotno črpalko po potrebi doda tudi svojo toploto, nato pa jo uporabi za ogrevanje vašega doma. Modul toplotne črpalke, zaradi svojega načina delovanja, pridobi tudi do 80% uporabne toplote iz obnovljivega in brezplačnega vira ter s pomočjo inverterskega krmiljenja ogreva do 5-krat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv. Modul plinskega kotla služi kot pomoč toplotni črpalki v primerih, kadar je potrebna večja moč ali višja temperatura izhodne vode.

Prav tako kot toplotna črpalka Daikin Altherma LT, je tudi Altherma Hybrid prejela okoljski znak Eco-label.

Vedno uporablja najugodnejši vir toplote

Edinstvena funkcija hibridne toplotne črpalke Daikin Altherma Hybrid sta dva načina delovanja. Prvi, ekonomični način (Economical) izbira v danem trenutku energent na osnovi razmerja cen med električno energijo in plinom, drugi, ekološki način (Ecological), pa energente izbira na podlagi ogljičnega izpusta in na ta način zagotavlja karseda "zeleno" toploto.

Na voljo sta dva razreda moči, 5kW in 8kW, močnejša ponuja tudi možnost hlajenja v poletnem času. Skupaj z plinskim kotlom moči do 27kW (prostorsko ogrevanje) oz. 33kW (priprava sanitarne vode) je zmožna pokrivati širok spekter aplikacij in zagotavljati prijetno bivalno okolje skozi vse leto.

Zahtevna logika s preprostim upravljanjem

Upravljanje, zagon in servisiranje naprave je preko enostavnega uporabniškega vmesnika zelo preprosto. Čarovnik za hitro namestitev vodi monterja skozi postopek zagona ter sproti preverja pravilnost nastavljenih parametrov. Če se pojavi napaka med samim obratovanjem naprave, vodijo besedilna sporočila uporabnika do pravilnega ukrepanja za njeno odpravo. V pomoč je vsekakor tudi slovenski jezik, ki je že prednaložen na uporabniškem vmesniku. V vsakem trenutku je končnemu uporabniku omogočen vnos cen energentov, kar pomeni, da se je naprava sposobna prilagajati gibanju cen energentov in zagotavljati najbolj ekonomičen ali ekološki vir toplote. Uporabniški vmesnik je lahko nameščen na dva načina:

 • poleg notranje enote, kar omogoča hiter in enostaven dostop do podatkov o delovanju in nastavitvah enote;
 • ali ločeno od notranje enote (npr. v dnevni sobi), kjer deluje kot sobni termostat z bolj naprednimi funkcijami, zato zagotavlja bolj stabilne sobne temperature, povečano učinkovitost in daljšo delovno dobo.

Uporabniški vmesnik na velikem grafičnem zaslonu lahko prikazuje več različnih informacij, kot so na primer prikaz sobne temperature, poraba energije, proizvedena toplota, način delovanja enote in še veliko več.

 

Ogrevanje, hlajenje in priprava sanitarne vode z eno samo enoto

Daikin Altherma Hybrid ponuja rešitev "all-in-one". To pomeni, da samo ena kompaktna stenska enota lahko reši vse toplotne potrebe vašega objekta. Na steno montirana notranja enota lahko brez težav pokriva toplotne potrebe vse do 35kW (skupna moč toplotne črpalke in plinskega kotla v načinu prostorskega ogrevanja). Vse hidravlične komponente (obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, tropotni ventil, itd.) so že tovarniško povezane znotraj ohišja. Tako je monterju potrebno povezati samo priključke za vodo in hladilno sredstvo, ki se nahajajo na vrhu enote.

Proces vgradnje in zagona črpalke je še dodatno olajšan zaradi izboljšanega uporabniškega vmesnika, s pomočjo katerega lahko monter predhodno pripravi osnovne nastavitve toplotne črpalke že na svojem računalniku, ki jih nato enostavno prenese na notranjo enoto.

Kdaj izbrati toplotno črpalko?

Se želite udobno ogrevati brez dodatnega dela? Ste prijazno naravnani do okolja? Želite pametno izkoristiti prostor (nobene kurilnice ali skladiščenja drv)? Želite prihraniti pri stroških ogrevanja?

Daikin je razvil štiri modele toplotnih črpalk. Dva modela od štirih predstavljajo nizkotemperaturni toplotni črpalki zrak-voda ter zemlja-voda, ki segrejeta vodo do 55°C in sta primerni za novogradnje ter za vse objekte, kjer so nameščeni nizkotemperaturni ogrevalni sistemi (talno gretje, konvektorji, nizkotemperaturni radiatorji). Ostala dva modela toplotnih črpalk pa sta hibridna toplotna črpalka, katera deluje v kombinaciji nizkotemperaturne toplotne črpalke in visoko učinkovitega plinskega kotla ter visokotemperaturna toplotna črpalka ki ima zaporedno vezana dva kompresorja in dve različni hladilni sredstvi, zaradi katerih lahko ta model dvigne temperaturo vode celo do 80°C.

Daikin toplotne črpalke so invertersko krmiljene, kar pomeni, da nepretrgoma prilagajajo delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju. Temperature prostorov so zato optimalno vzdrževane, ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru. Takšno invertersko delovanje omogoča večje prihranke pri porabi energije ter uporabniku nudi popolno toplotno udobje. Te črpalke so kompaktnih oblik in enostavne za vgradnjo. Uporabniku se prilagajajo s širokim naborom različnih moči in velikosti rezervoarjev za sanitarno vodo, z enostavnim uporabniškim krmilnikom v slovenskem jeziku in z možnostjo priklopa tako na različne ogrevalne sisteme, kot tudi na sončne kolektorje.

Daikin zelo veliko pozornosti posveča ohranjanju in izboljševanju okolja v katerem živimo. Zato ne preseneča, da je njihova toplotna črpalka Daikin Altherma kot prva toplotna črpalka prejela evropsko oznako Eco-label. Izdelki in storitve, ki nosijo to oznako, imajo potrdilo, da ustrezajo številnim okoljskim merilom, ki jih predpisuje EU. Tako je bila Daikin Altherma pregledana s strani neodvisnega inštituta, ki je pri svoji oceni upošteval informacije pridobljene o: učinkovitosti pri ogrevanju in hlajenju, višini potencialnega globalnega segrevanja, hrupnosti, odsotnosti nevarnih snovi (RoHS), usposabljanju zaposlenih, razpoložljivi tehnični dokumentacij in o razpoložljivih rezervnih delih. Končna ocena je pokazala, da imajo toplotne črpalke Daikin Altherma višjo energetsko učinkovitost in manjši vpliv na globalno segrevanje kot toplotne črpalke drugih proizvajalcev v svojem razredu.

Danes je Daikin, z več kot 50 letnimi izkušnjami v tehnologiji toplotnih črpalk, vodilni na poti k bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje toplotnega udobja čez vse leto. Odločitev za Daikinovo toplotno črpalko je tako prava rešitev za vaš družinski proračun, kot tudi za okolje.

Zapri

Izračuni so informativne narave. Za točno oceno prosimo, da nas kontaktirate.

Zakaj Daikin klimatska naprava?

Celoletno udobje

Za zagotavljanje celoletnega bivalnega udobja je potreben natančen nadzor nad parametri zraka - prav Daikin pa strokovnjak na področju takih rešitev. Prilagodljivost zunanjih enot, enostavnost uporabe notranjih enot in izredno visoka učinkovitost zagotavljajo prijetno uporabniško izkušnjo. Izbirate lahko tudi med stilsko dovršeno Daikin Emuro ali tehnološko najbolj napredno klimatsko napravo na trgu Daikin Ururu-Sararo.

Širok izbor modelov

Glede na Vaše potrebe in želje, Daikin ponuja več različnih modelov klimatskih naprav, ki so razdeljeni v skupine glede na način vgradnje enot: stenske, talne oziroma samostoječe, kasetne stropne, skrite stropne oziroma kanalske ter flexi oziroma spuščene stropne enote. Več o Daikinovih klimatskih napravah voda in o funkcijah, ki jih ponujajo, najdete v zavihku klimatske naprave v zgornjem meniju.

Inovacija v delovanju

Daikin inverterska tehnologija omogoča napravam doseganje visokih SCOP in SEER koeficientov skupaj z visokimi energetskimi izkoristki do A+++. Ravno ta tehnologija pa omogoča najbolj natančno vzdrževanje zahtevanih parametrov in s tem višje nivoje udobja, saj lahko delovanje v danem trenutku prilagodi Vašim potrebam.

Zapri

Klimatske naprave

Izberi klimo z aplikacijo

Daikin EMURA

 • Daikin Emura predstavlja popolno povezavo med vrhunsko tehnologijo in estetskim dizajnom
 • Energetski razred do A+++
 • V mat kristalno beli ali antracid srebrni barvi
 • Odslej tudi z možnostjo krmiljenja preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika
 • Model Daikin Emura FTXJ-L s hladilnim sredstvom R-32, ki je prijaznejši do okolja

Preberi več

 

Zakaj Daikin klimatska naprava?

Celoletno udobje

Za zagotavljanje celoletnega bivalnega udobja je potreben natančen nadzor nad parametri zraka - prav Daikin pa strokovnjak na področju takih rešitev. Prilagodljivost zunanjih enot, enostavnost uporabe notranjih enot in izredno visoka učinkovitost zagotavljajo prijetno uporabniško izkušnjo. Izbirate lahko tudi med stilsko dovršeno Daikin Emuro ali tehnološko najbolj napredno klimatsko napravo na trgu Daikin Ururu-Sararo.

Širok izbor modelov

Glede na Vaše potrebe in želje, Daikin ponuja več različnih modelov klimatskih naprav, ki so razdeljeni v skupine glede na način vgradnje enot: stenske, talne oziroma samostoječe, kasetne stropne, skrite stropne oziroma kanalske ter flexi oziroma spuščene stropne enote. Več o Daikinovih klimatskih napravah voda in o funkcijah, ki jih ponujajo, najdete v zavihku klimatske naprave v zgornjem meniju.

Inovacija v delovanju

Daikin inverterska tehnologija omogoča napravam doseganje visokih SCOP in SEER koeficientov skupaj z visokimi energetskimi izkoristki do A+++. Ravno ta tehnologija pa omogoča najbolj natančno vzdrževanje zahtevanih parametrov in s tem višje nivoje udobja, saj lahko delovanje v danem trenutku prilagodi Vašim potrebam.

Zapri

Klimatske naprave

Izberi klimo z aplikacijo

Daikin NEXURA

 • Nexura ponuja najboljše za ogrevanje in hlajenje, v udobju in obliki
 • Energetski razred do A++
 • Tedenski timer

Preberi več

 

Zakaj Daikin klimatska naprava?

Celoletno udobje

Za zagotavljanje celoletnega bivalnega udobja je potreben natančen nadzor nad parametri zraka - prav Daikin pa strokovnjak na področju takih rešitev. Prilagodljivost zunanjih enot, enostavnost uporabe notranjih enot in izredno visoka učinkovitost zagotavljajo prijetno uporabniško izkušnjo. Izbirate lahko tudi med stilsko dovršeno Daikin Emuro ali tehnološko najbolj napredno klimatsko napravo na trgu Daikin Ururu-Sararo.

Širok izbor modelov

Glede na Vaše potrebe in želje, Daikin ponuja več različnih modelov klimatskih naprav, ki so razdeljeni v skupine glede na način vgradnje enot: stenske, talne oziroma samostoječe, kasetne stropne, skrite stropne oziroma kanalske ter flexi oziroma spuščene stropne enote. Več o Daikinovih klimatskih napravah voda in o funkcijah, ki jih ponujajo, najdete v zavihku klimatske naprave v zgornjem meniju.

Inovacija v delovanju

Daikin inverterska tehnologija omogoča napravam doseganje visokih SCOP in SEER koeficientov skupaj z visokimi energetskimi izkoristki do A+++. Ravno ta tehnologija pa omogoča najbolj natančno vzdrževanje zahtevanih parametrov in s tem višje nivoje udobja, saj lahko delovanje v danem trenutku prilagodi Vašim potrebam.

Zapri

Hitra izbira ustrezne klimatske naprave!

bivalni prostor

površina prostora

predvidena potrebna
moč klimatske naprave

Manjše spalnice

Manjši dnevni prostori / večje spalnice

Večji dnevni prostori / kuhinje

Večji dnevni prostori / sejne sobe

Sejne sobe

Večji poslovni prostori

Sejne sobe

Skladiščni prostori

Skladiščni prostori

Skladiščni prostori

< 20m2

20m2 - 40m2

40m2 - 55m2

55m2 - 80m2

75m2 - 110m2

90m2 - 150m2

55m2 - 80m2

80m2 - 110m2

90m2 - 150m2

> 100m2

1,5kW

2,5kW

3,5kW

4,0kW = 1,5kW + 2,5kW

5,0kW = 2,5kW + 2,5kW

6,0kW = 2,5kW + 3,5kW

4,0kW

5,0kW

6,0kW

7,0kW

Pri večjih steklenih površinah (zastekljena celotna stena ali več) oz. pri mansardnih stanovanjih se upošteva potrebno moč prve naslednje kategorije. Predvaja se stalno.

Notranje enote klimatskih naprav, večje od 3,5kW, v prvi vrsti niso namenjene bivalnim prostorom ali pisarnam. V teh prostorih je prioriteta enakomerna porazdelitev temperature oz. tiho delovanje klimatske naprave, zato predlagamo namestitev dveh klimatskih naprav nižje moči. Ocenjena moč klimatske naprave je informativne narave, za točno oceno se je potrebno posvetovati z monterjem.

Prečistimo delce, ki so kemično sporni, polni alergenov & bakterij.

V zraku je veliko delcev, ki so že naravno prisotni, vendar pa je prisotnih tudi veliko delcev, ki so kemično sporni, alergenov, bakterij… Ti delci predstavljajo nevarnost za zdravje, zato je njihova odstranitev in uničenje ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnega in čistega zraka v prostorih.

Daikinove rešitve niso samo estetske in enostavne za uporabo in vzdrževanje, temveč tudi med najučinkovitejšimi in najbolj ekonomičnimi na svetu. S tipično uporabo ste lahko pri nakupu Daikin čistilca zraka prvih 10 let brez skrbi, saj vam ni potrebno dokupovati filtrov. Omogočajo tudi vlaženje notranjega zraka, kar je bistvenega pomena za zdravje in udobje, še posebno v zimskem času. Prenizka relativna vlažnost zraka pa prispeva k znižanju odpornosti dihalnih poti, neugodno vpliva na rastline, glasbene inštrumente, …

Učinkovitost Daikin čistilcev je bila potrjena tudi s strani British Allergy Foundation, kar potrjuje tudi rezultat na TÜV Nord testiranjih.

Daikin čistilci zraka pa so zaradi napredne zasnove tudi kompaktnih dimenzij, kar omogoča enostavno premestitev znotraj stanovanja ali pisarne.

Zapri

Čistilci zraka

Delci predstavljajo nevarnost za zdravje, zato je njihova odstranitev in uničenje ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnega, čistega zraka v prostorih.

model:MC70L

Prednosti

Fotokatalitični filter iz titanijevega apatita

Bakterije in virusi se v ta filter absorbirajo in uničijo s fotokatalizo.

Nagubani filter prahu

V želji povečati ekonomičnost, je enoti priložen set 5 filtrov. To v praksi pomeni, da prvih 10 let uporabe ni potrebno dokupiti nobenega filtra (predvidena življenjska doba enega filtra je dve leti).

Način odstranjevanja cvetnega prahu

S preklapljanjem med običajnim in nizkim pretokom zraka se ustvari nežna turbulenca, kar pripomore k zajemu cvetnega prahu, preden se zaradi težnosti usede na tla.

Funkcija časovnika

Omogoča nastavitev samodejnega izklopa.

Streamer Discharge funkcija

Uporaba te funkcije omogoča hitro razgrajevanje vonjav, alergenov, ipd., z elektroni z visoko hitrostjo, ki omogočajo hitro oksidacijo.

Indikatorja stopnje vonjav in prahu

V treh stopnjah, prikazanih z barvami zelena-rumena-rdeča, prikazujeta nivo prisotnosti vonjav in prahu v obtočnem zraku.

Funkcija nočni način

Omogoča samodejno preklapljanje med nočnim in tihim načinom, glede na stopnjo onesnaženosti obtočnega zraka, kar omogoča tiho delovanje, primerno tudi za spalnice.

Zaklep tipkovnice

Omogoča varovanje upravljalca pred neželenimi pritiski ali majhnimi otroci.

Fotokatalitični filter

Vonji in alergeni se absorbirajo na filtru, nato pa se zaradi moči Streamer enote razgradijo.

Inverterski sistem za varčevanje z energijo

Enota s pomočjo inverterskega vezja samodejno prilagaja št. obratov ventilatorja, kar pripomore k manjši porabi energije.

Turbo način

Turbo način je namenjen hitremu čiščenju zraka v prostoru. Smiselna uporaba turbo načina je npr. ob prihodu domov ali pri prihodu gostov.

Nastavitev svetlosti zaslona

Enota omogoča nastavljanje svetlosti zaslona.

Plasma ionizator

Plasma ionizator prašne delce nabije s pozitivnim električnim nabojem, kar omogoča, da jih negativno nabiti elektrostatični filter popolnoma zaustavi.

Samodejno prilagajanje moči glede na nivo onesnaženja

Enota samodejno prilagaja nivo obratovanja glede na stopnjo onesnaženja, ki jo javlja vgrajeno zaznavalo.

Predfilter

Predfilter služi zajemanju večjih delcev. Alergeni in bakterije se odstranjujejo s Streamer enoto in filtrom.

 

Prečistimo delce, ki so kemično sporni, polni alergenov & bakterij.

V zraku je veliko delcev, ki so že naravno prisotni, vendar pa je prisotnih tudi veliko delcev, ki so kemično sporni, alergenov, bakterij… Ti delci predstavljajo nevarnost za zdravje, zato je njihova odstranitev in uničenje ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnega in čistega zraka v prostorih.

Daikinove rešitve niso samo estetske in enostavne za uporabo in vzdrževanje, temveč tudi med najučinkovitejšimi in najbolj ekonomičnimi na svetu. S tipično uporabo ste lahko pri nakupu Daikin čistilca zraka prvih 10 let brez skrbi, saj vam ni potrebno dokupovati filtrov. Omogočajo tudi vlaženje notranjega zraka, kar je bistvenega pomena za zdravje in udobje, še posebno v zimskem času. Prenizka relativna vlažnost zraka pa prispeva k znižanju odpornosti dihalnih poti, neugodno vpliva na rastline, glasbene inštrumente, …

Učinkovitost Daikin čistilcev je bila potrjena tudi s strani British Allergy Foundation, kar potrjuje tudi rezultat na TÜV Nord testiranjih.

Daikin čistilci zraka pa so zaradi napredne zasnove tudi kompaktnih dimenzij, kar omogoča enostavno premestitev znotraj stanovanja ali pisarne.

Zapri

Čistilci zraka

Delci predstavljajo nevarnost za zdravje, zato je njihova odstranitev in uničenje ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnega, čistega zraka v prostorih.

model: MCK75JVM-K

Prednosti

Fotokatalitični filter iz titanijevega apatita

Bakterije in virusi se v ta filter absorbirajo in uničijo s fotokatalizo.

Nagubani filter prahu

V želji povečati ekonomičnost, je enoti priložen set 5 filtrov. To v praksi pomeni, da prvih 10 let uporabe ni potrebno dokupiti nobenega filtra (predvidena življenjska doba enega filtra je dve leti).

Način odstranjevanja cvetnega prahu

S preklapljanjem med običajnim in nizkim pretokom zraka se ustvari nežna turbulenca, kar pripomore k zajemu cvetnega prahu, preden se zaradi težnosti usede na tla.

Funkcija časovnika

Omogoča nastavitev samodejnega izklopa.

Streamer Discharge funkcija

Uporaba te funkcije omogoča hitro razgrajevanje vonjav, alergenov, ipd., z elektroni z visoko hitrostjo, ki omogočajo hitro oksidacijo.

Indikatorja stopnje vonjav in prahu

V treh stopnjah, prikazanih z barvami zelena-rumena-rdeča, prikazujeta nivo prisotnosti vonjav in prahu v obtočnem zraku.

Funkcija nočni način

Omogoča samodejno preklapljanje med nočnim in tihim načinom, glede na stopnjo onesnaženosti obtočnega zraka, kar omogoča tiho delovanje, primerno tudi za spalnice.

Zaklep tipkovnice

Omogoča varovanje upravljalca pred neželenimi pritiski ali majhnimi otroci.

Fotokatalitični filter

Vonji in alergeni se absorbirajo na filtru, nato pa se zaradi moči Streamer enote razgradijo.

Inverterski sistem za varčevanje z energijo

Enota s pomočjo inverterskega vezja samodejno prilagaja št. obratov ventilatorja, kar pripomore k manjši porabi energije.

Turbo način

Turbo način je namenjen hitremu čiščenju zraka v prostoru. Smiselna uporaba turbo načina je npr. ob prihodu domov ali pri prihodu gostov.

Nastavitev svetlosti zaslona

Enota omogoča nastavljanje svetlosti zaslona.

Plasma ionizator

Plasma ionizator prašne delce nabije s pozitivnim električnim nabojem, kar omogoča, da jih negativno nabiti elektrostatični filter popolnoma zaustavi.

Samodejno prilagajanje moči glede na nivo onesnaženja

Enota samodejno prilagaja nivo obratovanja glede na stopnjo onesnaženja, ki jo javlja vgrajeno zaznavalo.

Predfilter

Predfilter služi zajemanju večjih delcev. Alergeni in bakterije se odstranjujejo s Streamer enoto in filtrom.

 

Vedno svež in čist zrak v prostorih!

Prezračevanje stavb je bistvenega pomena, ne glede na letni čas. Priča smo stalnemu zaostrovanju meril energetske učinkovitosti – izolacijski ovoj stavbe se veča, s tem pa se zmanjšuje potreba po hlajenju oz. ohlajanju zraka v stavbah. Pri zmanjšani izmenjavi zraka pa se v prostorih pojavi postan zrak, kar v praksi za zrak v prostoru pomeni:

 • Nizka koncentracija kisika
 • Povečana količina alergenov v zraku
 • Podaljšano zadrževanje vonjav
 • Povečana možnost kondenzacije vlage iz zraka, kar povzroča plesen

Daikin sistemi prezračevanja zagotavljajo svež zunanji zrak, odvajajo postan zrak in uravnavajo vlažnost zraka v stavbi. Vse to v veliki meri pripomore k dobremu počutju uporabnikov stavbe.

V klasičnih HVAC napravah (HVAC - sistem za ogrevanje, prezračevanje, obdelavo zraka in hlajenje) se odpadni zrak iz prostora zavrže in skupaj z njim tudi vsa toplota oz. hlad, ki je v tem zraku shranjena. Svež zrak pa je potrebno segrevati na primerno temperaturo. Torej je potrebno večjo količino zraka vedno segrevati oz. ohlajati iz okoliške temperature na temperaturo vpiha v prostor, kar vodi do slabe učinkovitosti.

Rekuperator je pomemben element sistema prisilnega prezračevanja, saj lahko z njim bistveno povečamo energetsko učinkovitost takega sistema. Poenostavljeno bi lahko rekli, da je rekuperator prenosnik toplote med odpadnim in vtočnim zrakom. Rekuperator poskrbi, da se večina toplote oz. hladu v odpadnem zraku prenese na vtočni zrak in s tem bistveno zniža potrebo po dogrevanju oz. hlajenju svežega zraka. Odpadni zrak je tisti zrak, ki ga iz prostorov odvajamo, vtočni zrak pa je tisti zrak, ki ga v prostore dovajamo.

Daikinove HRV rešitve (sistemi za vračanje toplote - rekuperatorji) ponujajo do 80% izkoristek vračanja toplote, kar pomeni tudi do 40% prihranka pri energiji v primerjavi s sistemi, brez rekuperatorja toplote. Poleg toplote pa lahko vtočni zrak tudi vlažijo, kar je v zimskem obdobju zelo pomembno – okoliški zrak ima zelo nizko vlažnost. Prenizka relativna vlažnost zraka pa prispeva k znižanju odpornosti dihalnih poti, neugodno vpliva na rastline, glasbene inštrumente, ...

Zapri

Prezračevanje

Prezračevanje stavb je bistvenega pomena, ne glede na letni čas.

 

Daikin ponuja sisteme za prisilno prezračevanje z izmenjavo zraka v prostoru. Rekuperatorji z ventilacijo izmenjujejo slab zrak v prostoru s čistim zunanjim in vračajo toploto odpadnega zraka vtočnemu zraku, ki vstopa v stavbo. Izkoristek vračanja toplote je lahko do 80%.

Pregled spektra prezračevanja

Pregled spektra prezračevanja

Kako delujejo rekuperatorji toplote?

Kako delujejo rekuperatorji toplote?

 

Pri segrevanju se dovaja hladen okoliški zrak. Želimo se izogniti prepihu in suhemu zraku. Pri hlajenju se dovaja topel okoliški zrak. Želimo zmanjšati obremenitev hladilnega sistema in preprečiti visoke temperature v prostorih.
1. Hladen tok okoliškega zraka se križa s toplim odpadnim zrakom. V primeru na sliki se vtočni zrak segreje iz 0 na 16°CDB, obdrži pa enako relativno vlažnost. To je pojav izmenjave toplote in vlage. 1. Topel zunanji zrak se križa s hladnim notranjim zrakom. V primeru na sliki se vtočni zrak ohladi iz 34 na 27°CDB, obdrži pa enako relativno vlažnost. To je pojav izmenjave toplote in vlage.
2. Po končani izmenjavi, klimatski element vtočni zrak še dodatno segreje. S tem se preprečuje hladen prepih. V primeru na sliki se vtočni zrak segreje iz 16 na 27°CDB. 2. Po končani izmenjavi, klimatski element vtočni zrak še dodatno ohladi. S tem se preprečuje visoke temperature v prostoru in zmanjšuje obremenitev hladilnega sistema. V primeru na sliki se vtočni zrak ohladi iz 27 na 20°CDB.
3. Pri segrevanju zraka relativna vlažnost pada. Da bi to preprečili, zrak potuje skozi vlažilnik, ki doda potrebno vlažnost. V primeru na sliki se vlažnost poveča iz 22 na udobnih 42%. 3. Vlaženje ni potrebno, saj zrak vsebuje primerno količino vlage.
4. Končni rezultat je vtočni zrak z enako vlažnostjo in malenkost višjo temperaturo, kar pripomore k popolnemu udobju. 4. Končni rezultat je vtočni zrak z malenkost nižjo temperaturo, kar pripomore k popolnemu udobju.

Posebej razvit prenosnik toplote

Posebej razvit prenosnik toplote

Stene prenosnika toplote so iz posebnega papirja z visoko učinkovitostjo (High Efficiency Paper), ki poleg prenosa toplote omogoča tudi prenos vlažnosti. Klasični prenosniki toplote zmorejo prenašati samo senzibilni del toplote, Daikin-ov HRV sistem pa poleg senzibilnega dela prenaša tudi latentni del toplote. To bistveno pripomore k znižanju stroškov in povečanju udobja. Senzibilna toplota je tisti del skupne toplote, ki jo občutimo, latentni del pa je del toplote, ki se "skriva" v vlagi, ki se nahaja v iztočnem zraku. Daikin rekuperator zmore poleg senzibilnega dela toplote prenašati tudi vlažnost med iztočnim in vtočnim zrakom, kar pomeni, da se prenese precej večja količina toplote in s tem se tudi stroški ogrevanja bistveno zmanjšajo.

Fleksibilna vgradnja

Fleksibilna vgradnja

Zmanjšana zasnova

Zmanjšana zasnova HRV enote omogoča vgradnjo v manjše ali nepravilno oblikovane prostore.

Horizontalna ali vertikalna vgradnja

VAM in VKM enote omogočajo vgradnjo v horizontalnem položaju npr. v dvojni strop. Če taka vgradnja ni mogoča, te enote omogočajo tudi vertikalno vgradnjo v servisne kanale ali za stene. S tem omogočajo večjo fleksibilnost pri snovanju notranjosti stavbe.

Ostale karakteristike

 • Pretok zraka med 150m3/h do 2000m3/h
 • Primerni za prostore do 1500m2 pri polovični izmenjavi zraka na uro
 • Nizka poraba energije za pogon ventilatorja (DC inverter),
 • Ni potrebna drenažna napeljava
 • 24-urno delovanje
 • Visok zunanji tlak ventilatorja za priključitev kanalskih razvodov in ventilacijskih elementov
 • Samostoječa enota ali del sistema za hlajenje oz. ogrevanje z VRV
 • Funkcija prostega hlajenja
 • Senzibilno in latentno prezračevanje z vračanjem toplote in vlage (HEP)
 • Kompaktnih dimenzij - primerni za vgradnjo v/na nizke strope
 • Možna horizontalna in vertikalna postavitev
 • Za kvalitetnejši zrak v prostoru so na voljo visoko učinkoviti filtri M6-F7-F8
 • Izredno tiho delovanje: od 27 dBA do 40 dBA
 • Območje delovanja od -15°C do 50°C
 • Dodatki: CO2 zaznavalo, električni grelnik

Prosto nočno hlajenje

Prosto nočno hlajenje je funkcija varčevanja z energijo. Deluje v nočnem času, ko je prezračevanje izključeno. S prezračevanjem v nočnem času, ko se temperature zunanjega zraka bistveno nižje kot podnevi, se bistveno zmanjša obremenitev hladilnega sistema ob vklopu v jutranjih urah, kar pripomore k manjšim stroškom obratovanja. Nova VAM-FB serija ima možnost samodejne operacije prostega nočnega hlajenja. Na spodnji sliki je primerjava med klasičnim hladilnim sistemom in sistemom s prostim nočnim hlajenjem.

Prosto nočno hlajenje

 

Za večja podjetja

Daikinova VRV popolna rešitev zagotavlja eno samo stično točko oblikovanja in vzdrževanja vašega integriranega sistema reguliranja klime. Naše modularne enote vam omogočajo izbiro pravega razmerja opreme in tehnologije, ki zagotavlja optimalno ravnovesje temperature, vlažnosti in svežine zraka za ustvarjanje popolnega udobja z maksimalno energetsko in stroškovno učinkovitostjo.

Zapri

Za večje objekte

Z lastno Daikin tehnologijo inverterja in spremenljive temperature hladilnega sredstva je delovanje sistema klimatiziranega zraka VRV IV izredno učinkovito. Naše modularne enote vam omogočajo izbiro pravega razmerja opreme in tehnologije, ki zagotavlja optimalno ravnovesje temperature, vlažnosti in svežine zraka za ustvarjanje popolnega udobja z maksimalno energetsko in stroškovno učinkovitostjo.

 
 • Za lastnike stavb
 • Za svetovalne in projektne biroje
 • Za monterje
 • Za končne uporabnike

VRV sistemi

Za lastnike stavb

Z Daikinovo lastno tehnologijo inverterja in spremenljive temperature hladilnega sredstva je delovanje sistema klimatiziranja zraka VRVIII izredno učinkovito. To omogoča visoke prihranke pri porabi energije, kar znatno znižuje obratovalne stroške in omogoča boljše načine gradnje.

Za svetovalne in projektne biroje

Daikinovi VRV sistemi vključujejo notranje in zunanje enote, ki so na voljo v širokem izboru modelov za različne velikosti zgradb in pogoje montaže. Velike dolžine napeljave za hladilno sredstvo in druge lastnosti zmanjšujejo število omejitev za načrtovanje za večjo prilagodljivost pri zadovoljevanju potreb pri gradnji. Prilagodljivo tudi za mesto postavitve sistema, saj je zaradi edinstvene tehnologije neprekinjenega gretja sistem VRV v celoti primeren tudi kot monovalenten grelni sistem.

Za monterje

Daikin nudi kompakten dizajn za VRV zunanje enote z nadaljnjo optimizacijo funkcij opreme in s tem presega norme za sisteme klimatskih naprav. Kompaktne enote olajšujejo montažo v majhnih prostorih, na primer na vrhu streh, in zavzemajo manj uporabnega prostora. Enostavnejša montaža in programska oprema za konfiguracijo VRV omogočata hiter zaključek del in puščanje v obratovanje mnogo pred načrtovanim rokom.

Za končne uporabnike

Za zagotovitev udobnega okolja in kakovostnega zraka nudi Daikin sisteme predelave zraka, ki daleč presegajo zgolj klimatiziranje zraka. Poleg zagotavljanja udobne temperature zraka je mogoče zrak izboljšati s prezračevanjem, vlaženjem in drugimi postopki. Enostavnost uporabeje mogoča zaradi naprednih, centraliziranih krmilnih sistemov.

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

O podjetju

Poslanstvo

Kot pooblaščeni distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov za stanovanjske in poslovne objekte projektantom, investitorjem, prodajalcem - monterjem ter njihovim strankam ponujamo visoko kvalitetne klimatske naprave in ogrevalne sisteme ter z njimi povezane storitve. Naše svetovanje je strokovno in iskreno, saj želimo s svojim delovanjem prispevati k doseganju učinkovite rabe energije, maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, boljši kakovosti zraka v bivalnih, delovnih in javnih prostorih ter posledično tudi večjemu udobju in kvaliteti vsakdanjega življenja. Naša pozornost je usmerjena predvsem v naše partnerje, monterje, ki so ključna vez med nami in končnimi uporabniki. Šele skupaj z njimi namreč tvorimo ekipo, ki lahko ustreže željam končnega kupca. Tega se dobro zavedamo, zato želimo s partnerji zgraditi pošten in prijazen odnos, ki bo odskočna deska za sodelovanje tudi v prihodnosti.

Vizija

S podporo korporacije DAIKIN kot vodilnega proizvajalca klimatskih in ogrevalnih sistemov s toplotno črpalko v Evropi in z upoštevanjem ter prenašanjem vrednot AIRABELA v celoten poslovni proces želimo dolgoročno ostati vodilni distributer proizvodov blagovne znamke Daikin v Sloveniji.

Vrednote

Naše vrednote so predstavljene na uvodni strani. Vabljeni k ogledu.

Naš salon

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

 • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
 • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.